keskiviikko 3. huhtikuuta 2013
Helppo omena tarte tatin
Jep, tämän helpompaa tarte tatin ohjetta et löydä. Sikke Sumarin super hyvä keikautettu omenapiirakka, jonka voi valmistaa myös ananaksesta, päärynästä tai raparperista. Kuva on aika karmiva, mutta ei välitetä siitä!
Tarte tatin
Vuoan pohjalle:
n. 50 g voita
1,5 dl fariinisokeria
4-6 omenaa koosta riippuen
Taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
Höylää kylmä voi vuoan pohjalle ja ripottele päälle fariinisokeri. Lohkoa omenat ja lado voin ja fariinisokerin päälle. Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe sekä kardemumma. Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokeri ja sitten munat yksitellen. Kaada taikina omenien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja kumoa piirakka tarjoiluvadille.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti