keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Helppo omena tarte tatin


Jep, tämän helpompaa tarte tatin ohjetta et löydä. Sikke Sumarin super hyvä keikautettu omenapiirakka, jonka voi valmistaa myös ananaksesta, päärynästä tai raparperista. Kuva on aika karmiva, mutta ei välitetä siitä!

Tarte tatin

Vuoan pohjalle:
n. 50 g voita
1,5 dl fariinisokeria
4-6 omenaa koosta riippuen

Taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa

Höylää kylmä voi vuoan pohjalle ja ripottele päälle fariinisokeri. Lohkoa omenat ja lado voin ja fariinisokerin päälle. Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe sekä kardemumma. Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokeri ja sitten munat yksitellen. Kaada taikina omenien päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja kumoa piirakka tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti