keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Appelsiini curd


Vähän niinkuin lemon curd, mutta appelsiineista. Curd säilyy jääkaapissa 5 vurokaudesta viikkoon, mutta hei oikeesti... tämä syntisen hyvä tahna on sen verran herkullista, ettei sitä varmastikkaan pois tarvitse heittää! Tätä voi nautsikella paahtoleivän tai vaikka lettujen päällä sekä keksien ja leivosten, kuten vaikka macaronsien välissä.

Appelsiini curd
n. reilu 2 dl

1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori
5 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita

Pese appelsiini. Raasta sen kuori ja purista mehu kattilaan. Lisää joukkoon tomusokeri ja kananmunat. Lämmitä seosta hiljalleen kiehumispisteeseen, koko ajan huolellisesti sekoittaen. Laske lämpötilaa ja sekoittele pari minuuttia, kunnes seos paksuuntuu ja on kiisselimäistä. Nosta kattila pois liedeltä ja vatkaa voi pieninä nokareina seokseen. Anna jäähtyä ja nauti!

Itse käytin appelsiini curdia suklaisten macaronsien täytteenä

3 kommenttia:

  1. Ooo, kuulostaa tosi hyvältä :3

    VastaaPoista
  2. Eksyin tänne blogiisi ja taitaa olla ensimmäinen ruokablogi jossa on oikeesti sen näkösiä ruokia että voisi kokeilla...! :) Ootko muuten tehny enemmänkin macaron -leivoksia, ku ite oon mantelille allerginen niin oon miettiny pystyykö sen korvaamaan jollakin?
    Ja käviskö lukija-lukijasta ? :) mun blogi: http://questoinstante.blogspot.com

    VastaaPoista