perjantai 8. helmikuuta 2013

Sitruunamarenkipiiras



Näin viikonlopun päättymisen "kunniaksi" teki mieli jotain makeaa. Netitsähän löytyy sata eri variaatiota tälle kuuluisalle piiraalle, mut tässä mun oma versio johon olin tosi tyytyväinen!

Sitruunamarenkipiiras

Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja

Sitruunatäyte:
1 dl vettä
2 sitruunan mehu
raastettua sitruunan kuorta
1 dl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
3 keltuaista

Marenkikuorrute:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aloita valmistamalla pohja. Nypi huoneenlämpöinen voi ja sokeri muruksi. Lisää muna ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi irtopohjavuokaan. Paista pohjaa uunissa n. 15 minuuttia. Pohjan paistuessa voit valmistaa sitruunatäytteen. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja lämmitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, lopuksi kiehauta. Täyte on valmis sen ollessaan hyvin paksua ja tiivistä. Levitä valmis täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle. Vuorossa on marenkikuorrute. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa sekaisin. Levitä tai pursota piirakan päälle reilu kerros marenkia ja laita uuniin vielä n. 5 minuutiksi, ylätasolle, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Anna piirakan jäähtyä ja nauti!






4 kommenttia:

  1. OIJOI MITEN HERKULLISEN NÄKÖISTÄ! Löysin sun keskustelun demistä ja oli pakko tulla tsekkaamaan. Liityn kyllä ehdottomasti lukijaksi :) Liitythän siis takaisin?

    http://karposlife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. ai että ku on hyvän näköine! vaikutat kovin osaavalta ja kiva blogi :)

    VastaaPoista
  3. Tosi ihana blogi sulla! Jäin seuraamaan :)

    VastaaPoista
  4. Itsekin on tullut tehtyä tällaista sitruunamarenkipiirakkaa ja se on aivan ihanaa! :)

    VastaaPoista